BiH

Mektić: Skinućemo godišnji nacionalni program sa dnevnog reda sjednice

Mektić: Skinućemo godišnji nacionalni program sa dnevnog reda sjednice
Foto: N.N. | Mektić: Skinućemo godišnji nacionalni program sa dnevnog reda sjednice

SARAJEVO –Dragan Mektić, Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu rekao je danas da će Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godina, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, biti skinut sa dnevnog reda današnje sjednice.

Ovaj prijedlog je bio po treći put uvršten na dnevni red sjednice.

U Sarajevu se očekuje početak sjednice Savjeta ministara, na kojoj bi ministri, koji su u tehničkom mandatu, trebalo da razmatraju Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu.

Ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija BiH u 2019. godini iznose 966.000.000 KM, što je za 16.000.000 KM više nego 2018. godine, a servisiranje vanjskog duga BiH iznosi 825.760.678 KM i manje je za 178.301.651 KM u odnosu na prethodnu godinu.

Ministrima će i na ovoj, kao i na prethodnim sjednicama od kada se bilježi povećan priliv migranata u Bosnu i Hercegovini, biti predočena Informacija o stanju u oblasti migracija koju je pripremilo Ministarstvo sigurnosti te Informacija o stanju sigurnosti u BiH, ali za 2017. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije