BiH

Mektić i Valdner o bezbjednosnoj situaciji u BiH

Mektić i Valdner o bezbjednosnoj situaciji u BiH
Mektić i Valdner o bezbjednosnoj situaciji u BiH

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić upozorio je da često dolazi do usložnjavanja bezbjednosne situacije u BiH, prvenstveno zbog zaoštravanja političke retorike, pa i ratnohuškačkih izjava.

"Na taj način pokušava se skrenuti pažnja građana sa gorućih problema, a to su nezaposlenost, korupcija i kriminal. Dok ne profunkcioniše pravna država u punom kapacitetu, imaćemo ovakvu situaciju, opterećenu krizama i nesigurnošću", rekao je Mektić u razgovoru sa novoimenovanim komandantom EUFOR-a general-majorom Antonom Valdnerom.

Sagovornici su razgovarali o bezbjednosnoj situaciji, te budućoj saradnji, ali i o drugim bezbjednosnim izazovima, prvenstveno mjerama koje se preduzimaju u borbi protiv ekstremizma, radikalizma i terorizma.

Mektić je istakao da u svim ovim aktivnostima u Euforu vidi ozbiljnog partnera i izrazio spremnost za nastavak saradnje i razmjenu svih informacija koje mogu pomoći u očuvanju stabilnosti.

Tokom sastanka, razmijenjena su mišljenja o budućoj ulozi Eufora u BiH i trajanju izvršnog mandata, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije