BiH

Mektić pozdravio hapšenje Macana

Mektić pozdravio hapšenje Macana
Mektić pozdravio hapšenje Macana

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je pozdravio je hapšenje bivšeg direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH Siniše Macana (42), kao i rad Tužilaštva BiH i Sipe u toj istrazi.

Mektić je istakao da je u slučaju hapšenja Macana riječ o "višemilionskoj štetnoj aferi koja se dogodila tako što je u saradnji javno-privatnog partnerstva sklopljen štetan ugovor za BiH i za sve građane" koji su, kako kaže, štetnost tog ugovora plaćali putem nepotrebno visokih cijena kod izdavanja javnih isprava i dokumenata.

Govoreći o boravku Hašima Tačija u Sarajevu, Mektić je ponovio da on nije uhapšen jer ga nema u bazi Interpola.

"Potjernica za Tačijem u bazi Interpola brisana je 2009. godine i poslije toga je nema. Da je bio u Interpolovoj bazi podataka i pojavio se na granici BiH ili ušao u BiH bio bi uhapšen", kaže Mektić.

On smatra da direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić o ovom slučaju iznosi, kako kaže, nevjerovatne neistine.

"Vasić je, s ciljem obmanjivanja i zbunjivanja javnosti u BiH, iznio neistinitu informaciju. Vasić mi dođe kao godišnji vijesnik, jer se pojavi jednom godišnje. Iako je rekao da se ministar ne bi možda trebalo da miješa u taj posao, ja bih njega pozvao da se miješa u svoj posao, da počne da radi svoj posao", rekao je Mektić.

Vezana vijest:
Banjaluka: Uhapšen Siniša Macan, bivši direktor IDDEEA (VIDEO)
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije