BiH

Meri En Henesi uručila Akcioni plan za BiH

Meri En Henesi uručila Akcioni plan za BiH
Meri En Henesi uručila Akcioni plan za BiH

SARAJEVO - Šef Misije Savjeta Evrope u BiH Meri En Henesi uručila je danas u Sarajevu ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću Akcioni plan Savjeta Evrope za BiH od 2015. do 2017. godine.

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH saopšteno je da je Henesijeva informisala Osmanovića o najvažnijim aktivnostima Savjeta Evrope u BiH, posebno onima koje se odnose na obrazovanje, prevenciju diskriminacije i segregacije u obrazovanju, te obezbjeđenje jednakog pristupa svakog djeteta kvalitetnom obrazovanju u BiH.

Henesijeva je istakla značaj predsjedavanja BiH Savjetom Evrope u narednih šest mjeseci i naglasila značajnu ulogu Ministarstva civilnih poslova BiH u vezi sa ratifikacijom novih konvencija iz oblasti obrazovanja, sporta i kulture. 

Ona je ukazala na značaj usvajanja Akcionog plana za kvalifikacijski okvir, koji predstavlja prvi vid strateškog dokumenta u oblasti visokog obrazovanja u BiH, te istakla odličnu saradnju Savjeta Evrope i Ministarstva civilnih poslova BiH u ovom projektu.

Prema njenim riječima, ulaganje u obrazovanje je ulaganje u prosperitet BiH u smislu poboljšanja mogućnosti zapošljavanja, kvaliteta stečenih vještina, te razvoja ekonomije.

Osmanović je rekao da će Ministarstvo civilnih poslova BiH intenzivirati saradnju sa relevantnim institucijama u pogledu predsjedavanja BiH Savjetu Evrope, posebno Ministarstvom inostranih poslova BiH u narednih šest mjeseci, te će u vezi sa tim aktivno učestvovati u svim procesima unapređenja prioritetnih oblasti i blagovremenog rješavanja ključnih pitanja za BiH.

Tokom razgovora naglašeno je da je Savjet Evrope sa svim kapacitetima na raspolaganju Ministarstvu civilnih poslova BiH u pružanju neophodne podrške BiH, posebno u oblasti visokog obrazovanja, te pružanju mogućnosti jednakog obrazovanja svakom djetetu u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije