BiH

Merkelova 8. i 9. jula u BiH, Srbiji i Albaniji

Merkelova 8. i 9. jula u BiH, Srbiji i Albaniji
Merkelova 8. i 9. jula u BiH, Srbiji i Albaniji

BEOGRAD - Njemački kancelar Angela Merkel posjetiće u srijedu i četvrtak, 8. i 9. jula, BiH, Srbiju i Albaniju, najavio je portparol Vlade Njemačke Štefen Zajbert.

"Glavne teme biće bilateralni odnosi tri zemlje sa NJemačkom, kao i odnosi prema EU privredne teme i energetska pitanja. Ostale teme ticaće se regionalnih pitanja, poput Konferencije o zemljama zapadnog Balkana i odnosa sa susjedima", rekao je Zajbert.

Zajbert je najavio da je predviđeno da Merkelovu u Sarajevu, na kraju posjete regionu, 9. jula dočeka predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, sa kojim će razgovarati "u četiri oka", a zatim će se susresti i sa članovima Predsjedništva BiH, prenose beogradski mediji.

On je naveo da će Merkelova prvo posjetiti Albaniju, gdje će razgovarati sa premijerom i predsjednikom te zemlje, a uveče će doputovati u Beograd, gdje će je, uz vojne počasti dočekati premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Sa Vučićem su, prema najavama, planirani zajednički razgovori i večera, a ujutro, 9. jula, na programu Merkelove je doručak sa predstavnicima civilnog društva Srbije, a potom i razgovor sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije