BiH

Meron posjetio spomenik stradalim u Uzdolu

Meron posjetio spomenik stradalim u Uzdolu
Meron posjetio spomenik stradalim u Uzdolu

SARAJEVO - Predsjednik Haškog tribunala Teodor Meron posjetio je mjesto Uzdol kod Prozora/Rame i položio cijeće ispred spomenika žrtvama ratnog zločina u ovom mjestu.

Meron je rekao da je došao u Uzdol da oda počast žrtvama okrutnih i užasnih djela koja su počinjena na ovom mjestu 14. septembra 1993. godine.

"Ujedno sam i počašćen i tužan što sam ovdje s vama i želim da naglasim važnost koju spomenici kao što je ovaj imaju da bi se osiguralo da se tragični događaji koji su se desili u ovoj zajednici, kao i u cijelom regionu, nikada ne zaborave i ne ponove", rekao je Meron, prenose federalni mediji. 

Meron je prethodno danas posjetio kasarnu Oružanih snaga BiH u Čelebićima, gdje je tokom rata bio zloglasni logor za Srbe, ističući da je došao da oda počast žrtvama okrutnih i užasnih djela počinjenih prije više od dvije decenije. 

"Tokom obilaska ovog sada naizgled mirnog kraja osjetio sam jeku patnji onih koji su nekad ovdje bili zatvoreni", rekao je Meron novinarima nakon što je zajedno sa porodicama srpskih žrtava položio vijenac na ovom stratištu. 

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije