BiH

Mevlid Jašarević pisao Oslobođenju: Ko čita horoskop, kao da je silovao pa ubio majku

Mevlid Jašarević pisao Oslobođenju: Ko čita horoskop, kao da je silovao pa ubio majku
Mevlid Jašarević pisao Oslobođenju: Ko čita horoskop, kao da je silovao pa ubio majku

SARAJEVO - U rubrici 'Pisma čitalaca' u sarajevskom 'Oslobođenju' osvanulo je pismo prvostepeno osuđenog teroriste Mevlida Jašarevića u kojem od Branka Perića traži da se izvini njegovoj majci. Na kraju pisma, u post scriptumu, Mevlid traži - ukidanje horoskopa. Mevlid je rođen 20. decembra 1988., u znaku Strijelca...

"Pozivam vlasnika Oslobođenja da izbaci horoskop iz njegovih novina", poručio je Mevlid 'umjetničkog imena' Abdurrahman na kraju pisma u kojem tvrdi kako je sudija Branko Perić bio zlonamjeran tumačeći njegovu izjavu datu na suđenju u kojoj je kazao "Možete me suditi, ali napadi neće prestati".

 

U pismu tvrdi i kako on nije želio da se izvini policajcu Mirsadu Veliću kojeg je ranio prilikom napada na ambasadu, jer bi to značilo "priznanje nečega što, kako sve ukazuje, nije uradio" pa ispada da se Velić sam ranio.

 

Zadržaćemo se ipak još na dijelu vezanom za horoskop:

 

"To je jedan od najvećih grijeha kod Allaha, a neće ti izbacivanje toga zla uskratiti nafaku", poručio je Mevlid vlasnicima lista, te pojasnio:

 

"Pošto neki ne shvataju kako je to krupan grijeh kod Allaha, evo primjera: Da čovjek siluje svoju majku, pa je ubije, nije veći grijeh od širka, prepisivanje Allahu druga. Raspitajte se ako mislite da moje riječi nisu tačne".

Mevlid Jašarević je u pismu 'Oslobođenju', između ostalog, rekao i da se obraća ovom dnevnom listu jer su u 'Dnevnom avazu' nekoliko puta njegove riječi 'okrenuli na tako ružan i pokvaren način'.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije