BiH

Mihajlović: Do dozvole za manje od mjesec dana

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potvrdila je da je danas zvanično počela primjena novog Zakona o planiranju i izgradnji što znači da će se građevinske dozvole u Srbiji dobijati za manje od mjesec dana.

Ona je novinarima u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Beograda pojasnila da se novim Zakonom  poslovi koje je do sada radio investitor prebacuju na lokalnu samoupravu i da se procedura ubrzava i pojednostavljuje. 

"Novim Zakonom investitori više neće ići od šaltera do šaltera i biti ponižavani, već će taj posao od danas preuzeti grad, odnosno lokalne samouprave koje su u obavezi da pribave sva mišljenja i uslove da bi se dobila građevinska dozvola. Sigurna sam da smo do sada izgubili milione. Ovo je mogućnost da se u Srbiji mnogo više radi i gradi", rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim riječima, primjena novog Zakona o planiranju i izgradnji je prvi korak ka elektronskoj građevinskoj dozvoli koja će biti uvedena od 1. januara 2016.godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije