BiH

Mihajlović: Zaštititi prava Srba

Mihajlović: Zaštititi prava Srba
Mihajlović: Zaštititi prava Srba

BANJALUKA - Predsjednik Kluba Srba u Skupštini Livanjskog kantona Slaviša Mihajlović poručio je danas da kantonalna vlada neće biti konstituisana dok ne budu uvaženi zahtjevi srpskog naroda koji se odnose na značajniju zaštitu Ustavom zagarantovanih prava.

"To se odnosi na uvođenje grupe nacionalnih predmeta, upotrebu nacionalnih simbola, ali i poboljšanje ekonomske i socijalne politike", rekao je Mihajlović Srni.

On je podsjetio da je prošle sedmice održana konstitutivna sjednica Skupštine Livanjskog kantona na kojoj je imenovano privremeno rukovodstvo. 

"Naš stav je da ne smije biti izabran predsjednik ove institucije. Na taj način želimo da stopiramo imenovanje mandatara za sastav nove vlade Livanjskog kantona dok ne budu prihvaćeni naši zahtjevi", dodao je Mihajlović.

On je istakao da će u narednih nekoliko dana razgovarati predstavnici SNSD-a, HDZ BiH i SDA u Livanjskom kantonu o rješavanju postojećih problema.

"Kada predstavnici HDZ BiH i SDA prihvate naše zahtjeve, onda ćemo razgovarati i o raspodjeli funkcija u institucijama i javnim preduzećima u Livanjskom kantonu, ali i na nivou Federacije BiH /FBiH/", zaključio je Mihajlović.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije