BiH

Mijatović: Provesti hitnu istragu o napadima na novinare u BiH

Mijatović: Provesti hitnu istragu o napadima na novinare u BiH
Mijatović: Provesti hitnu istragu o napadima na novinare u BiH

BUKUREŠT - Predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović osudila je danas podmetanje požara ispod automobila Emila Karamatića, dopisnika BH Radija 1 iz Mostara.

- Pozivam vlasti da osude ovaj napad na najvišem nivou i da osiguraju hitnu i transparentnu istragu kako bi se počinioci ovog djela izveli pred lice pravde - izjavila je Mijatović.

U utorak, 6. oktobra zapaljen je automobil Emila Karamatića koji se nalazio ispred njegove kuće u Višićima kod Čapljine. Policijska istraga je u toku. U odvojenom incidentu koji se dogodio 2. oktobra izvršen je hakerski napad na internet stranicu Nezavisnih novina.

Mijatović je još prošle godine upozorila vlasti u Bosni i Hercegovini na sve učestalije napade na internet stranice pojedinih medija i pozvala vlasti da istraže ove napade i zaštite novinske portale kako bi omogućili novinarima da svoj posao obavljaju u slobodnom i sigurnom okruženju.

Mijatović se trenutno nalazi u Bukureštu gdje učestvuje na međunarodnoj konferenciji o slobodi medija i borbi protiv terorizma, saopšteno je iz OSCE-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije