BiH

Mile Radišić: Nikome nisam dao nikakvu izjavu

Mile Radišić: Nikome nisam dao nikakvu izjavu
Mile Radišić: Nikome nisam dao nikakvu izjavu

BANJALUKA - Banjalučki biznismen Mile Radišić demantovao je autentičnost audio materijala koji su objavili pojedini mediji, a u kojem je on, navodno, iznio niz optužbi na račun ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltije.

Radišić je rekao da nikome nije dao nikakvu izjavu.

"Ja Mile Radišić javno demantujem snimak, nikom nisam dao bilo kakav snimak ili izjavu. To što se pojavilo danas je čista montaža određenih krugova ljudi", rekao je Radišić za RTRS.

Ministar finansija Zoran Tegeltija izjavio je danas da se ne bavi poslovnim politikama i privatizacijama banaka i da ga to nikada nije interesovalo, te dodao da audio-materijal, na kojem navodno Radišić iznosi optužbe na njegov račun, nije slušao i nikada se nije bavio pričama iz "sive zone".

Danas je na zvaničnoj stranici Srpske demokratske stranke (SDS) osvanuo tekst i audiosnimak koji, navodno, sadrži ispovijest odbjeglog Mileta Radišića u kome je ovaj biznismen "otvorio dušu" i otkrio mnoge "javne" tajne. Autentičnost snimka nije potvrđena.

Tako stoji da Mile Radišić na audiosnimku objašnjava kako funkcioniše "korupcionaški" sistem u Republici Srpskoj i kako ministar finansija Zoran Tegeltija i njemu blizak tajkun Mladen Milanović Kaja planiraju da kupe Novu banku.

Pored ovog, navedeno je kako postoji još jedan audio snimak koji kruži u beogradskim krugovima gdje on detaljno govori o odnosima i poslovnoj saradnji sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije