BiH

Ministarstvo demantuje Pandurevićevu: Trninić nije bio na sastanku u Mostaru

Ministarstvo demantuje Pandurevićevu: Trninić nije bio na sastanku u Mostaru
Foto: Ilustracija | Ministarstvo demantuje Pandurevićevu: Trninić nije bio na sastanku u Mostaru

BANJALUKA - Nakon što je Aleksandra Pandurević, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izjavila da je „ministar Trninić jasno rekao da su Dodik, Špirić i Košarac, kada su u Mostaru pristali na Zakon o Javnom RTV sistemu, znali da će nadležnosti RTRS prenijeti na druge institucije“, iz Ministrstva saobraćaja i veza RS stiglo je reagovanje.

Naime, u saopštenju ovog ministarstva stoji da ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić nije iznio stav za koji poslanik Pandurević tvrdi da je njegov.

“Pozdravljamo brigu poslanika Pandurević za rad javnog RTV servisa Republike Srpske, ali demantujemo njene navode i ističemo da ministar Trninić niti je prisustvovao sastanku u Mostaru, niti je iznio stav za koji ona tvrdi da je njegov”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo saobraćaja i veza, kako je navedeno, pruža punu podršku radu javnog servisa i ne može prihvatiti bilo kakve odluke koje će degradirati položaj RTRS-a.

“Predloženim zakonskim rješenjem javni RTV servis Republike Srpske bio bi doveden u nezavidan položaj, u finansijskom i svakom drugom smislu”, stav je Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije