BiH

Ministarstvo poljoprivrede RS odbacuje optužbe opozicije

Ministarstvo poljoprivrede RS odbacuje optužbe opozicije
Ministarstvo poljoprivrede RS odbacuje optužbe opozicije

BANJALUKA - Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS tvrde da nisu tačne izjave opozicije o neregularnostima vezanim za povjeravanje poslova izrade strateških dokumenata.

Navode da je taj resor Vlade RS provelo sve zakonom propisane procedure o odabiru najboljeg ponuđača za izradu Strateškog dokumenta razvoja poljoprivrede i ruralnih područja do 2020.

"U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama provedena je standardna procedura pribavljanja tri ponude po konkurentskom pozivu, na osnovu kog je kao najreferentnija i najpovoljnija odabrana ponuda Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta Banjaluka. Vrijednost Ugovora za izradu Strateškog plana razvoja poljoprivrede i ruralnih područja RS iznosi 48.500 KM", stoji u saopštenju resornog ministarstva.

Takođe, demantuju da je ministar poljoprivrede Stevo Mirjanić na čelu bilo koje organizacione jedinice Univerziteta u Banjaluci.

"Svi ostali navodi opozicije vezani za rad i procedure koje provodi Ministarstvo, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, neistiniti su, tendenciozni i usmjereni na obmanjivanje javnosti u cilju zadobijanja predizbornih poena", stoji u saopštenju.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miladin Stanić naveo je danas da je posao oko izrade Strateškog plana razvoja poljoprivrede u periodu od 2015. do 2020. povjeren Institutu za ekonomiku poljoprivrede.

"Cijeli posao je urađen bez tenderske procedure. Interesantno je da se u dokumentu oko ovog posla nigdje ne spominje taj institut", ustvrdio je Stanić na današnjoj pres-konferenicji u Banjaluci.

On je naveo i da "ovo nije prvi ugovor koji je ovaj institut radio za Ministarstvo i da se i u tom slučaju radilo o sumnjivim poslovima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije