BiH

Ministarstvo zakazalo, donacije bez evidencije

Ministarstvo zakazalo, donacije bez evidencije
Ministarstvo zakazalo, donacije bez evidencije

BANJALUKA - Republička uprava Civilne zaštite RS zbog Ministarstva bezbjednosti BiH nije bila u mogućnosti da evidentira vrijednost robe i opreme primljene od stranih donatora za vrijeme majskih poplava.

Ovo se, između ostalog, navodi u revizorskom izvještaju o poslovanju Republičke uprave Civilne zaštite za 2014. godinu, koja je od strane revizora dobila pozitivno mišljenje.

Inače, sva donirana oprema išla je preko Ministarstva bezbjednosti BiH, koje nije dostavilo dokumentaciju na osnovu koje je bilo moguće izvršiti procjenu vrijednosti.

Što se tiče opreme, ni sve opštine i gradovi u RS nisu dostavili liste stvari koje su u vlasništvu Civilne zaštite, a koja im je u ranijem periodu data na revers, zbog čega je utvrđena razlika od 43.307 KM. Zbog ovoga, direktor Republičke uprave Civilne zaštite donio je odluku kojom ostavlja rok od šest mjeseci da se usaglasi stvarno i knjigovodstveno stanje, a svima onima koji to ne urade biće dostavljena opomena pred tužbu.

Republička uprava Civilne zaštite prošle godine potrošila je 5.459.429 KM, od čega je na lična primanja zaposlenih otišlo 4.265.138 KM, dok su roba i usluge koštali 701.138 KM.

Na bruto plate zaposlenih potrošeno je 4.164.550 KM i u odnosu na rebalansom odobrena sredstva viša su za 17 odsto, a nedostajuća sredstva u iznosu od 64.550 KM obezbijeđena su relokacijom iz budžeta Ministarstva unutaršnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije