BiH

Mitrović: Plansko i teritorijalno hapšenje Srba

Mitrović: Plansko i teritorijalno hapšenje Srba
Mitrović: Plansko i teritorijalno hapšenje Srba

BANJALUKA - Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da jutrošnje hapšenje Dragana Glogovca na području Bijeljine pokazuje da pravosudne institucije BiH planski i teritorijalno rade na hapšenju pripadnika Vojske Republike Srpske i srpskih civila osumnjičenih za navodne ratne zločine.

"Na taj način oni žele da dokažu da je na cijelom području ili na graničnom prostoru Republike Srpske počinjen ratni zločin i da na osnovu sudskih presuda mogu kasnije pokretati razne tužbe političkog i drugog karaktera protiv Republike Srpske", rekao je Mitrović Srni.

On je istakao da, s druge strane, Tužilaštvo BiH još nije podiglo optužnice za ratne zločine mudžahedina nad Srbima na Ozrenu.

"Na Ozrenu je izmješteno 137 srpskih tijela sa 11 različitih lokacija i to je ratni zločin za kojeg još niko nije odgovarao", napominje Mitrović.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH jutros su na području Bijeljine uhapsili Dragana Glogovca koji je osumnjičen za ratne zločine nad civilima i ratnim zarobljenicima počinjene u mjestu Kamenica u opštini Zavidovići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije