BiH

Mitrović pisao Nikoliću: Čedi Jovanoviću nije mjesto u Vladi Srbije

Mitrović pisao Nikoliću: Čedi Jovanoviću nije mjesto u Vladi Srbije
Mitrović pisao Nikoliću: Čedi Jovanoviću nije mjesto u Vladi Srbije

BANJALUKA - Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske smatra da u novoj vladi Srbije ne bi trebalo da bude lider LDP-a Čedomir Jovanović zbog uvrede srpskih žrtava rata i Republike Srpske i tim povodom uputila pismo predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i strankama SNS, DS i SPS.

"Tvrdnjom da je Srpska genocidna tvorevina, Jovanović je uvrijedio srpske žrtve rata i cijelu Republiku Srpsku i time pokazao da mu sigurno nije mijesto u novoj Vladi Srbije", rekao je Srni predsjednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović.

Mitrović očekuje da će najviše rukovodstvo Srbije i najjače parlamentarne stranke koje učestvuju u razgovorima o formiranju nove Vlade Srbije to zasigurno imati na umu, te onemogućiti Jovanoviću mjesto u novoj Vladi Srbije.

On je naveo da je Republička organizacija u pismu upoznala Nikolića i najjače parlamentarne političke stranke u Srbiji o činjenici da je ova organizacija, zbog uvreda srpskih žrtava rata ranije podnijela tužbu protiv Čedomira Jovanovića Prvom opštinskom sudu u Beogradu i da u tom pogledu očekuje pravičnu presudu.

"Ne vjerujemo da će Jovanović promijeniti mišljenje o Srpskoj i srpskom narodu, uprkos u posljednje vrijeme nastojanju u medijima da ublaži ranije izrečenu tešku kvalifikaciju i uvredu na račun Republike Srpske, zbog čega tražimo da mu se ne dozvoli učešće u Vladi Srbije", poručio je Mitrović.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije