BiH

Mlađenoviću jednomjesečni pritvor

Mlađenoviću jednomjesečni pritvor
Mlađenoviću jednomjesečni pritvor

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Najdanu Mlađenoviću, bivšem pripadniku Vojske Republike Srpske, osumnjičenom za ratne zločine u Bratuncu, potvrđeno je Srni u Sudu BiH.

Tužilac Rut Ley predložila je da Mlađenoviću bude određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na saučesnike.

"Osumnjičeni živi u blizini granice sa Srbijom i znamo koliki bi bio problem obezbijediti njegov povratak ako bi otišao preko granice", pojasnila je Ley.

Ona je dodala da bi Mlađenović, takođe, mogao uticati na saučesnike, koji, kako je naglasila, imaju interes da se činjenice o njihovim radnjama tokom 1992. godine ne saznaju.

Dejan Bogdanović, zamjenski branilac Mlađenovića, rekao je ranije da zahtjev Tužilaštva BiH za pritvor nema konkretnu osnovu.

"Ne može se na osnovu apstraktnih navoda tražiti pritvor i na osnovu `šta bi bilo kad bi bilo`", naveo je Bogdanović i dodao da Mlađenović nema drugo državljanstvo osim BiH, te da živi u Bratuncu cijeli život, prenio je Birn.

Mlađenović je osumnjičen za učešće u zločinima u mjestima Glogova i Hranča na području Bratunca gdje je 9. maja 1992. godine ubijeno više civila bošnjačke nacionalnosti.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su Mlađenovića u četvrtak, 9. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije