BiH

Moguć raskid koalicije DF i SDA na svim nivoima

Moguć raskid koalicije DF i SDA na svim nivoima
Moguć raskid koalicije DF i SDA na svim nivoima

SARAJEVO - Generalni sekretar DF-a Sifet Podžić potvrdio je da je DF obustavio razgovore sa SDA o uspostavljanju vlasti u Kantonu Sarajevo zbog zapošljavanja kadrova SDA u administraciju i javna preduzeća mimo dogovora, što bi moglo dovesti do raskida koalicije dvije stranke na svim nivoima vlasti.

Podžić je naveo da se u jednoj tački sporazuma koji su potpisali navodi da će sva imenovanja na funkcije u javnim preduzećima biti posebno razmatrana, da će se to raditi kada ljudi ponude programe, te da na funkcijama trebaju da budu eksperti i da nije bitno iz koje su stranke.

"SDA ovih dana masovno koristi ovaj međuprostor i vrši zapošljavanje svojih ljudi, da ne kažem rodbinskih. Mi smo obustavili pregovore sa SDA jer tražimo da bude obustavljeno zapošljavanje neprofitabilne radne snage u administraciju i u javna preduzeća", rekao je za Podžić za "BH Radio 1".

On je dodao da DF nema ništa protiv zapošljavanja u realni sektor, ali da je ovo što se trenutno radi za svaku osudu, te da pod takvim okolnostima DF ne želi da nastavi razgovore sa SDA dok negativna praksa ne bude zaustavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije