BiH

Mur: Neophodno nastaviti politički dijalog

Mur: Neophodno nastaviti politički dijalog
Foto: osce.org | Mur: Neophodno nastaviti politički dijalog

STOLAC - Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur izjavio je povodom neuspjelog sastanka lidera političkih stranaka, koji je sazvao predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, da je, bez obzira na taj neuspjeh, neophodno nastaviti politički dijalog.

"Smatram da je važnije da ima više dijaloga među ljudima u BiH. Često vidim po mjesnim zajednicama širom Republike Srpske i Federacije BiH mnogo uspješnih lokalnih kontakata. Ne mora baš svaki sastanak da bude u nekoj od institucija, može to biti i na radnom ručku, doručku ili večeri", rekao je Mur novinarima u Stocu.

Šef Misije OEBS-a istakao je da ne želi "izvlačiti nikakve zaključke" zbog neodazivanja lidera političkih stranaka na poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

"Biće još prilika za razgovore. Oni su čak obavezni pred opšte izbore iduće godine, kako bi ljudi imali priliku da se raspitaju za politike koje se nude na izborima", dodao je Mur.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović juče je, zbog nemogućnosti dolaska određenog broja učesnika, otkazao ranije najavljeni radni ručak političkih lidera u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije