BiH

Mur pozvao građane da glasaju u nedjelju

Mur pozvao građane da glasaju u nedjelju
Mur pozvao građane da glasaju u nedjelju

SARAJEVO - Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur pozvao je sve građane u BiH sa pravom glasa da ostvare svoje demokratsko pravo i dužnost i glasaju na lokalnim izborima 2. oktobra.

Mur ističe da bi birači trebalo da izaberu kandidate koji su najsposobniji da u svoj rad unesu vrijednosti, interese i potrebe svojih gradova i opština, saopšteno je iz Misije OEBS-a u BiH.

"Načelnici i gradonačelnici, te članovi opštinskih i gradskih skupština imaju veoma važne odgovornosti. Širom BiH smo imali priliku vidjeti kako pametni, energični i predani lokalni funkcioneri dovode do pozitivnih promjena i prosperiteta za sve. Oni svakodnevno žive i rade sa svojim sugrađanima i bave se praktičnim problemima i izazovima", navodi Mur.

On je najavio da će Misija OEBS-a u BiH, u skladu svojim mandatom, pratiti situaciju u cijeloj BiH.

Mur je naglasio da bi građani koji imaju primjedbe na provođenje izbora trebalo da se obrate Centralnoj izbornoj komisiji BiH, opštinskim/gradskim izbornim komisijama, te Apelacionom odjeljenju Suda BiH.

Prema njegovom mišljenju, građani se mogu obratiti i organizacijama poput Koalicije "Pod lupom", koja na ovim izborima okuplja 3.000 nezavisnih posmatrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije