BiH

NDP: Institucije Srpske treba da budu u funkciji svih građana

NDP: Institucije Srpske treba da budu u funkciji svih građana
NDP: Institucije Srpske treba da budu u funkciji svih građana

FOČA - Nosilac liste NDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici devet Zdravko Krsmanović izjavio je na tribini te stranke u fočanskom naselju Prevrać da institucije Srpske moraju da budu u funkciji svih građana, a ne u funkciji, kako je rekao, jedne političke partije.

On je rekao da se nada da će "Radio-televizija Republika Srpska do početka izbora postati javni servis građana", navodeći da je neemitovanjem emisije "Ćirilica" u kojoj je gost bio Ognjen Tadić "pokazala da nije javni servis svih građana, već da je servis SNSD-a".

Kandidat stranke za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragana Dobrota navela je da su od ukupnog broja nezaposlenih u Srpskoj jedna trećina mladi i da je krajnje vrijeme da se spriječi njihov odlazak iz zemlje.

"NDP ima jasnu politiku da kroz razvoj obrazovanja, zapošljavanja i sticanja prvog stambenog prostora, mladima stvori svjetliju budućnost", rekla je Dobrota.

Na tribini je govorila i kandidat koalicije NDP-PDP za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Olivera Elez, koja je naglasila da do nefunkcionalne BiH dovodi jednostranost u pristupu bilo kakvim promjenama Ustava BiH.

"Evropski put je jedini put koji može obezbijediti perspektivu i riješiti ekonomske probleme u zemlji", istakla je Elezova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije