BiH

NDP: Vlada Srpske treba da bude logistika

NDP: Vlada Srpske treba da bude logistika
NDP: Vlada Srpske treba da bude logistika

BANJALUKA - Narodni demokratski pokret /NDP/ smatra da Vlada Republike Srpske treba da bude logistika predstavnicima u zajedničkim institucijama BiH, te da predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH nemaju obavezu da se konsultuju u vezi donošenja odluka sa nekim drugim u vlasti.

U saopštenju za javnost iz NDP-a dodaju da su Ustavom definisani načini odgovornosti i nadležnosti pojedinih institucija, a da nadležni u svim institucijama odgovaraju građanima od kojih su dobili podršku.

Iz NDP-a navode da je "šokantna i zbunjujuća" izjava premijera Srpske Željke Cvijanović da će predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH morati da paze da ne pogriješe u svom radu i da imaju obavezu da se konsultuju u vezi donošenja odluka sa njom ili sa nekim drugim u vlasti.

U saopštenju se dodaje da ta izjava predstavlja izraz "totalnog nepoznavanja ustavne strukture, načina funkcionisanja institucija i političke odgovornosti prema građanima".

Iz NDP-a navode da novoizabrani poslanik ove stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH Momčilo Novaković poziva na saradnju, "obuzdavanje sujeta i zaustavljanje fabrikovanja neprijatelja i izdajnika među nosiocima različitih nivoa vlasti u Republici Srpskoj".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije