BiH

Na GP Brod uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo

Na GP Brod uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo
Na GP Brod uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo

SARAJEVO - Branislav Sekulović, osumnjičen za trostruko ubistvo u Srbiji, uhapšen je na ulazu u BiH iz Hrvatska poslije devet godina skrivanja.

Sekulović je uhapšen na graničnom prelazu Brod, a kod sebe je ima lažni pasoš BiH izdat na ime Mario Trivan, državljanina BiH koji živi u Australiji, prenose mediji.

Pravosuđe Srbije traga za Sekulovićem septembra 2007. godine zbog ubistva trojice Darka Živkovića, Vladimira Samardžića i Dušana Pejovića.

Na teret mu je stavljeno da je kao vlasnik firme "S kompanija" ušao u poslovne aranžmane sa njima, a nakon što ih je prevario, namamio ih je u kancelariju i ubio. Oni su dovođeni u vezu sa beogradskim podzemljem, a Sekuloviću se poslije ubistva gubi trag.

Identet Trivana ukraden je 2013. godine, a druga osoba je u Banjaluci dobila pasoš na njegovo ime i prezime.

Za krađu identiteta saznalo se prije dva mjeseca, te je tada pasoš izdat na ime Mario Trivan stavljen u sve policijske baze.

Prilikom sinoćnje kontrole putnika u autobusu na prelazu Brod utvrđeno je da muškarac posjeduje sumnjivi pasoš, a poslije toga su njegovi otisci stavljeni u bazu podataka Interpola, te se tako saznalo da je Mario Trivan u stvari Branislav Sekulović.

Kod njega je pronađeno oko 7.000 KM, a iz lažnog pasoša je vidljivo da je u prethodnom periodu boravio u Moldaviji, Ukrajini i Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije