BiH

Najbitniji cilj u ekspozeu - izgradnja stabilne ekonomije

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a Drago Tadić rekao je tokom skupštinske rasprave da je najbitnije u ekspozeu mandatara za sastav Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović to što su kao cilj postavljeni izgradnja stabilne ekonomije i obezbjeđenje privrednog rasta.

Tadić je naglasio da "prioritet prioriteta" mora biti i povećanje zaposlenosti, te bolji standard stanovništva, navodeći da je poljoprivreda grana koja može riješiti u većoj mjeri problem nezaposlenosti.

Poslanik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da predstavljeni ekspoze predstavlja politiku koja je definisana još 2006. godine i samo je prolazila različite faze.

On je postavio pitanje kako će se nova vlast boriti sa institucionalnom korupcijom, smatrajući da pretpostavka za tako nešto mora biti postojanje zakona o porijeklu imovine.

Poslanik PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je da u podnesenom ekspozeu ima dosta ponavljanja iz prethodnog, a to, kako je naveo, znači da nije mnogo urađeno, kao i da prethodna Vlada nije odgovorila zadatku.

Komentarišući predloženi sastav nove Vlade, on je ocijenio  da je riječ o vladi kontinuiteta sa manjim izmjenama, naglasivši da prioritet među prioritetima mora biti i rješavanje pitanja u vezi sa Bolnicom Istočno Sarajevo.

Spomenka Stevandić iz DNS-a rekla je da podneseni ekspoze daje viziju razvoja Srpske i da je dobro što je situacija u privredi prepoznata kao "problem svih problema".

Stevandićeva je pozdravila i najavu donošenja novog zakona o bankama, kao i reformu javne uprave, dodajući da se od Vlade očekuje preispitivanje rada svih pomoćnika ministara od kojih se traži stručnost i sposobnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije