BiH

Bariša Čolak privremeni predsjedavajući Komisije za nadzor nad OBA

Bariša Čolak privremeni predsjedavajući Komisije za nadzor nad OBA
Foto: Ilustracija | Nakon mjesec dana sjednica Komisije za nadzor nad OBA

SARAJEVO - Zajednička komisija za nadzor nad OBA odlučila je da imenuje na 60 dana privremenog predsjedavajućeg ove komisije.

Tu dužnost u narednih 60 dana obavljaće Bariša Čolak (HDZ BiH), a dok se ne izabere predjedavajući iz reda opozicije i dok domovi ne imenuju druge članove.

U narednih 60 dana članovi komisije Bariša Čolak i Darko babalj (SDS) pokušaće U Domu naroda da ubijede Sredoju Novića da se vrati u komisiju i da prihvati mjesto predsjedavajućeg umjesto Nikole Špirića.

Safet Softić, drugi zamjenik Komisije za nadzor nad OBA, kazao je da je jasno iznio svoj stav da je Predstavnički dom napravio grešku kada je umjesto Špirića na poziciju oredsjedavajućeg predložio člana iz druge stranke (Borislav Bojić - SDS).

"Smatram da je Predstavnički dom trebao predložiti drugog člana iz SNSD-a, i moj stav je da to treba biti neko iz Predstavničkog doma#, rekao je Softić.

Fahrudin Radončić (SBB), kazao je da nije zabovoljan radom ove komisije, da komisija što prije mora da počne sa radom jer postoji veliki problem u OBA, zbog sukoba u vrhu ove Agencije.

Već mjesec dana traju pokušaju da se održi sjednica Komisija za nadzor nad OBA, jer otkako nema predsjedavajućeg Nikole Špirića (SNSD) kojeg je smijenio Predstavnički dom, ova komisija ne funkcioniše.

I pored bitnih pitanja koje bi trebali biti na dnevnom redu, Komisija nije mogla da se sastanem jer nema predsjedavajućeg da sazove sjednicu.

Već mjesec dana traju pritisci na Barišu Čolaka (HDZ BiH), prvog zamjenika predsjedavajućeg ,da sazove sjednicu, što je on danas i učinio, a na dnevnom redu moguće je i da se nađe izbor novog predsjedavajućeg.

U nekoliko navrata se govorilo kako bi u ovo komisuju umjesto Sredoja Novića (SNSD), koji je dao ostavku na mjesto u komisiji, moga doći iz Doma naroda, Dragutin Rodić (DNS), za koje je većina članova rekla da bi ga podržala na mjestu predsjedavajućeg, međutim, na prošlo sjednici Doma naroda BiH, nije na dnevni red stavljen izbor novog člana ove komisije ispred doma.

Inače, ovom komisijom može predsjedavati poslanik ili delegat koji dolazi iz opozicionih partija i to isključivo iz jedne od najvećih opozicinih partija u parlamentu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije