BiH

Naprednjaci se ujedinjuju u jednu stranku, ostaju u SzP-u

Naprednjaci se ujedinjuju u jednu stranku, ostaju u SzP-u
Foto: N.N. | Naprednjaci se ujedinjuju u jednu stranku, ostaju u SzP-u

BANJALUKA – Napredna Srpska na čijem čelu je Goran Đorđić, i Srpska napredna stranka, koju predvodi Jovan Hadži Mitrović, potpisali su koaliciju o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

Kako su pojasnili na pres konferenciji u Narodnoj skupštini RS, nakon izbora će se ujediniti u jednu stranku, a ističu da je program u potpunosti usklađen sa programom SNS-a u Srbiji. Dodali su da poštuju stav Aleksandra Vučića, predsjednika SNS u Srbiji, da se ne miješa u unutrašnje odnose u RS i BiH, te da nakon izbora očekuju saradnju s tom strankom.

Napomenuli su da ostaju članica Saveza za promjene, da poštuju politiku Saveza i podržavaju sve kandidate koje će Savez istaknuti na narednim izborima.

Dodali su da su u proteklih nekoliko mjeseci riješili sve međusobe probleme oko prava na ime, logo i program SNS-a, i upozorili da će kao jedini pravni nosioci SNS-a tužiti sve one koji budu koristili znamenja SNS-a u RS.

Cilj koalicije je, kako su naveli, stvaranje radnih mjesta, borba protiv korupcije, iskorištavanje resursa RS za razvoj i pozvali su građane da im se pridruže.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije