BiH

Narodna skupština RS usvojila dva zakona, nastavak zasjedanja 12. februara

Narodna skupština RS usvojila dva zakona, nastavak zasjedanja 12. februara
Foto: N.N. | Narodna skupština RS usvojila dva zakona, nastavak zasjedanja 12. februara

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske danas je, tokom prvog djela 23. redovne sjednice, usvojila dva zakona: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, oba po hitnom postupku.

Sastavni dio Zakona o koncesijama postala su dva amandmana Kluba poslanika SNSD-a i Kluba poslanika Socijalističke partije kojima se definiše trošenje sredstava po osnovu koncesione naknade od strane jedinica lokalne samouprave, te stvara obaveza ministarstvima da pravilnikom urede pitanje raspodjele koncesione naknade za korištenje u slučaju kada se koncesiona djelatnost obavlja na teritoriji više jedinica lokalne samouprave.

Dvadeset treća redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena u ponedjeljak, 12. februara 2018. godine, u 10.00 časova raspravom o Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije – po hitnom postupku.

Preostale tačke Dnevnog reda 23. redovne sjednice su Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po Projektu izgradnje auto – puta Banja Luka – Doboj/B(FIN 83,977) – po hitnom postupku; Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po Projektu restruktuiranja Željeznica Republike Srpske – po hitnom postupku; Prijedlog odluke o iznosu garancija koje može izdati Republika Srpska u 2018. godini – po hitnom postupku. Tu su i Prijedlog zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju;      Prijedlog zakona o gasu; Prijedlog zakona o stranim ulaganjima; Prijedlog zakona o banjama; Prijedlog zakona o hemikalijama; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske; Nacrt zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske; Nacrt zakona o zaštiti žrtava ratne torture; Nacrt zakona o oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršnom postupku; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naučnoistrživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju; Informacija o realizaciji Strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj (2013 – 2017); Nacrt strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj od 2018. do 2022. godine; Prijedlog Budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2018. godinu;  Prijedlog statističkog programa Republike Srpske za period 2018 – 2021. godina; I još 10 prijedloga Zakona i Izvještaja.

                                                         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije