BiH

"Narodni front" poništava predsjedničke kandidature

"Narodni front" poništava predsjedničke kandidature
"Narodni front" poništava predsjedničke kandidature

BANJALUKA - Nevladina organizacija za borbu protiv kriminala i korupcije "Narodni front", sa sjedištem u Banjaluci, danas je Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK) podnijela prigovor sa zahtjevom za poništavanje nominacije nezavisnih kandidata za predsjednika Republike Srpske Mladena Neškovića i Vladana Markovića, zbog sumnje da je njihova kandidatura trebalo da posluži za najveću izbornu prevaru od Dejtona naovamo.

Kandidaturom Neškovića i Markovića, za koje je iz Saveza za promjene potvrđeno da je riječ o vozaču i tjelohranitelju Ognjena Tadića, grubo su prekršena najmanje dva člana Izbornog zakona BiH i izborni sistem doveden do apsurda. - Ukoliko se dozvoli da Nešković i Marković učestvuju na predstojećim izborima, izborni proces će biti u potpunosti kompromitovan i legitimitet izbora će biti doveden u pitanje, tvrdi Dragomir Babić, predsjednik "Narodnog fronta".

On dodaje da CIK nije našla za shodno da reaguje na očiglednu prevaru Saveza za promjene i Ognjena Tadića koji na ovaj način pokazuje kako bi upravljao Republikom Srpskom, kad bi mu narod ukazao povjerenje 12. oktoobra, prenosi Novi pečat.

''Svjedoci smo da je naš izborni sistem već godinama žrtva raznih manipulacija političkih partija, pogotovo kad je riječ o tzv. nezavisnim kandidatima, koji su, kako je praksa pokazala, zapravo samo sredstvo da se dođe do potpune kontrole biračkih odbora, odnosno manipulacije izbornim rezultatima'', zaključuje Babić.

"Javno priznanje Ognjena Tadića o tome da su dvojica navodnih nezavisnih kandidata zapravo njegov vozač i tjelohranitelj predstavlja dokaz o tome da je riječ o bezobzirnoj prevari i pozivamo CIK da učini sve što je u njihovoj moći da osujeti ovaj pokušaj i odgovorne suoči sa zakonom propisanim sankcijama", navodi se u saopštenju "Narodnog fronta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije