BiH

"Naseljavanje migranata na srpsku zemlju je pokušaj etničkog čišćenja"

"Naseljavanje migranata na srpsku zemlju je pokušaj etničkog čišćenja"
Foto: Arhiva / J. Đurđević | "Naseljavanje migranata na srpsku zemlju je pokušaj etničkog čišćenja"

BANJALUKA - Predstavnik Odbora za očuvanje srpske imovine u Federaciji BiH (FBiH) Đorđe Radanović smatra da bi bilo kakvo naseljavanje migranata iz afroazijskih zemalja na srpsku zemlju u FBiH značilo još jedan pokušaj etničkog čišćenja i rastjerivanje i ono malo Srba što je ostalo u Federaciji.

Komentarišući inicijativu da migranti budu smješteni u Medeno Polje u Bosanskom Petrovcu gdje žive Srbi povratnici, Radanović je novinarima u Banjaluci rekao da bilo kakvo smještanje migranata u Bosanski Petrovac znači direktno smještanje migranata u srpska sela. 

Prema njegovim riječima, predstavnici Evropske komisije vršili su određene pritiske na načelnika opštine Bosanski Petrovac. 

"Kao druga lokacija pominje se i Jasenica, između Krupe i Sanskog Mosta, koje je takođe srpsko selo, u kojem je prije rata živjelo 450 Srba. Nakon protjerivanja Srba 1995. godine ovo je novi atak kojim se želi i ostatak srpskog stanovništva, koje se vratilo u FBiH, uznemiriti i natjerati da ode", zaključio je Radanović. 

On je napomenuo da Srbi povratnici u Federaciji BiH ionako teško žive. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije