BiH

Nastavak razgovora o formiranju Vlade FBiH u srijedu

Nastavak razgovora o formiranju Vlade FBiH u srijedu
Nastavak razgovora o formiranju Vlade FBiH u srijedu

SARAJEVO - Prvi dio razgovora lidera političkih stranaka o formiranju novog saziva Vlade Federacije BiH završen je večeras i biće nastavljen u srijedu u prisustvu lidera Demokratske fronte (DF) Željka Komšića, koji je morao napustiti današnji dio razgovora.

To je novinarima izjavio jedan od sudionika razgovora, zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

"Stranački predstavnici izložili su svoja viđenja o raspodjeli pozicija  u budućoj Vladi FBiH, u izvjesnoj mjeri približili stavove i razgovori idu u dobrom smjeru", rekao je Izetbegović.

I lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)  BiH Dragan Čović takođe je kazao da se razgovori odvijaju u željenoj atmosferi i da su se sudionici dogovorili da za sada ne iznose u javnost stranačke pretenzije u pogledu ministarskih mjesta.

Čović je potvrdio da stranke Koalicije okupljene oko HDZ-a žele šest ministarskih pozicija.

Generalni sekretar DF-a Sifet Podžić rekao je nakon sastanka da će ova stranka biti maksimalno kooperativna u pogledu formiranja nove federalne vlade i da se razgovori o tome odvijaju u veoma pozitivnoj atmosferi.

"Lider DF-a Željko Komšić morao je večeras napustiti sastanak jer je imao iznenadni poziv", kazao je bez više detalja Podžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije