BiH

Nastavljena konstitutivna sjednica

Nastavljena konstitutivna sjednica
Nastavljena konstitutivna sjednica

SARAJEVO - Konstitutivna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/, na čijem dnevnom redu je izbor predsjednika i potpredsjednika ovog entiteta, nastavljena je danas u Sarajevu.

Na dnevnom redu nalazi se Prijedlog odluke o privremenom finansiranju FBiH za prva tri mjeseca ove godine i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetima u FBiH. 

Na sjednici, koja je počela 15. januara, Lidija Bradara iz HDZ-a BiH iz reda hrvatskog naroda izabrana je za predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH, a Jasenko Tufekčić /SDA/ za potpredsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda. 

Drugi potpredsjedavajući ovog doma iz reda srpskog naroda nije mogao biti izabran, jer Klub delegata srpskog naroda nije dostavio prijedlog, kao ni prijedlog za potpredsjedavajućeg FBiH. 

Klub delegata hrvatskog naroda predložio je Marinka Čavaru iz reda hrvatskog naroda za predsjednika FBiH, a Klub delegata bošnjačkog naroda Meliku Mahmut Begović za potpredsjednika tog entiteta. 

Novoizabrani delegati Doma naroda Parlamenta FBiH izabrali su delegate iz Federacije u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije