BiH

Neki bi da Huseinović medijski kontroliše i ovaj izborni ciklus

Neki bi da Huseinović medijski kontroliše i ovaj izborni ciklus
Neki bi da Huseinović medijski kontroliše i ovaj izborni ciklus

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić smatra da u BiH postoje političke strukture koje bi željele da i ovaj izborni ciklus, barem što se tiče medijske slike u BiH, iskontroliše nelegalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Kemal Huseinović.

"Jesam li u pravu ili nisam pokazaće naredna sjednica Savjeta ministara BiH kad god se to desi", rekao je Špirić Srni.

On je ponovio da potvrđivanje imenovanja Srđana Rajčevića za direktora RAK-a, pošto je Savjet ministara BiH dobio konsenzusom usvojen prijedlog Savjeta RAK-a, mora da bude bezuslovno, jer je zakon apsolutno ispoštovan.

"Sva imenovanja gdje je ispoštovan zakon mogu da budu na dnevnom redu, a sve ono što je mimo zakona ne može da bude uslov za izbor direktora RAK-a, bar što se mene tiče", poručio je Špirić.

On je izrazio žaljenje što sutra neće biti održana sjednica Savjeta ministara BiH, na čijem je dnevnom redu trebalo da bude i potvrđivanje imenovanja Rajčevića za direktora RAK-a jer, prema tvrdnjama predsjedavajućeg Savjeta ministara Vjekoslava Bevande, ne postoji kvorum za njeno održavanje.

Špirić je istakao da želi da vjeruje da su bošnjački ministri službeno odsutni.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je danas novinarima da je sjednica Savjeta ministara BiH, na kojoj je sutra u Sarajevu trebalo da bude razmatrano potvrđivanje imenovanja Rajčevića za generalnog direktora RAK-a, ponovo odgođena zbog nedostatka nacionalnog kvoruma.

"Danas mi je to definitivno potvrđeno, tako da ću sljedeću sjednicu sa istim dnevnim redom zakazati, najvjerovatnije, za 9. ili 10. septembar", rekao je Bevanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije