BiH

Nema potvrde da je Izetbegović dobio pismo

Nema potvrde da je Izetbegović dobio pismo
Nema potvrde da je Izetbegović dobio pismo

SARAJEVO - Irham Čečo, savjetnik za medije bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, nije mogao potvrditi Srni da li je Izetbegović dobio pismo od Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Međunarodni sud pravde u Hagu uputio je na adrese trojice članova Predsjedništva BiH pisma o nepoznatom sadržaju, a pretpostavlja se da je riječ o tome da Hag traži stav Predsjedništva BiH da li je Sakib Softić legitiman da predstavlja BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Srni je potvrđeno da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, obaviješten da je pismo stiglo u Ambasadu BiH u Holandiji.

Bivši agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakib Softić predao je aplikaciju za reviziju presude protiv Srbije, koju je inicirao bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić zakazao je sjednicu Predsjedništva 23. februara, ali je ona prekinuta nakon što su je napustili prvo bšnjački član Bakir Izetbegović, a potom i hrvatski Dragan Čović.

Vezane vijesti:

Iz Haga Izetbegoviću, Ivaniću i Čoviću stigla diplomatska pošta

Ivanić obaviješten da je pismo stiglo u ambasadu

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije