BiH

Nicović: Obavještajne službe igraju protiv Dodika

Nicović: Obavještajne službe igraju protiv Dodika
Nicović: Obavještajne službe igraju protiv Dodika

BANJALUKA - Policijski ekspert i član Svjetske asocijacije šefova policija iz Beograda Marko Nicović ocijenio je da je podnošenje prijave protiv predsjednika Republike Srpske pokušaj da se kriminalizuje Milorad Dodik, što posebno odgovara turskom i iranskom lobiju u Sarajevu.

"Darko Trifunović je samo instrument i podržavaju ga lobiji i neke službe. To su profili ljudi koji rade za svakoga ko im plati ili im učini neku drugu vrstu usluge", rekao je Nicović.

On je za današnji "Glas Srpske" naveo da je planiranje podnošenja prijave protiv Dodika osmišljeno u Sarajevu i potpomognuto turskim lobijem.

"Kada se uzme u obzir ko su Darko Trifunović i Domagoj Margetić i da oni podnose prijavu protiv predsjednika Srpske u Beogradu, jasno je da je reč  o koordinisanoj akciji obaveštajnih službi protiv Dodika", rekao je Nicović.

On je istakao da je Dodik političar koji ima svoj stav, ima lidersku poziciju u srpskom narodu, i u Republici Srpskoj i u Srbiji, i da smerta mnogim interesima.

Navodeći da  Darka Trifunovića podržavaju i neke zapadne službe, Nicović ističe da su im "Dodik i Republika Srpska smetnja od kada se ruski energetski lobi uhlebio u Srpskoj". "Ni Trifunović ni Margetić nemaju kredibilitet, niti doprinos u bilo kojoj oblasti da bi njihove reči i postupci imali bilo kakvu važnost. Oni nemaju ništa u svom pedigreu da bi imali kredibilitet", zaključio je Nicović.

Komentarišući konferenciju koju je u Beogradu zakazao Darko Trifunović, zajedno sa liderima opozicije u Srpskoj na kojoj će govoriti o kriminalu u Srpskoj, Nicović je rekao da ogorčene stranke pokušavaju na svaki način da ruše Dodika i koriste sve instrumente i tipove kao što su Margetić i Trifunović.

"Pravi se jedan front da se načne ugled Milorada Dodika, a kroz njega kao predsjednika i ugled Republike Srpske. To Dodiku ne može da nanese značajniju štetu, ali će ga "isflekati"u javnosti, mada ne mnogo", kaže Nicović.

On je dodao da je Trifunović sigurno zloupotrijebio Istraživački centar za odbranu i bezbjednost, koje je prijavio kao organizatora skupa, jer zašto bi se Vojska Srbije petljala u neko događaj koji je kriminalno-politički. Nicović je dodao da Srbija mora da se izdigne iznad te igre i zaštiti interese srpskog naroda i Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije