BiH

Niko nema zgradu za UIO BiH

Niko nema zgradu za UIO BiH
Foto: N.N. | Niko nema zgradu za UIO BiH

BANJALUKA - Propao je i treći pokušaj Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH da kupi zgradu u Banjaluci u koju bi bili smješteni radnici Središnjeg ureda i banjalučkog Regionalnog centra.

"Očito je da ne postoji takav objekat u Banjaluci koji zadovoljava potrebe UIO BiH", rekao je za "Nezavisne" Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju UIO BiH.

Objekat koji UIO traži, uz ostalo, treba da obuhvata dvije zasebne cjeline sa posebnim ulazima, a ukupna površina treba da iznosi oko 12.000 metara kvadratnih.

"Dakle, bio bi to naš najveći objekat u BiH, u odnosu na one u Mostaru, Tuzli i Sarajevu", pojasnio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, do momenta kada je bio rok za zatvaranje tendera, niko nije dostavio ponudu, tako da je propao i treći tender.

Kovačević je podsjetio na odluku Savjeta ministara BiH o kupovini gotovog objekta, u kojem bi bio i Središnji ured i banjalučki Regionalnog centra.

UIO BiH je, podsjetimo, nedavno raspisao novi, treći tender za kupovinu zgrade u Banjaluci. Pare, odnosno 35 miliona maraka, već su obezbijeđene za ovu svrhu.

UIO je u potrazi za samostalnom poslovnom građevinom u gradu na Vrbasu, na udaljenosti ne većoj od tri kilometra od sadašnjeg sjedišta, koje se nalazi u Ulici bana Lazarevića.

Pravo da se prijave imali su svi vlasnici nekretnine bez tereta, s tim što su morali da ispune i neke uslove, ali i dostave dokaze propisane tenderskom dokumentacijom. Rok za ponude istekao je 12. aprila u podne, ali do tog momenta nije stigla nijedna prijava.

Podsjećamo, 2014. godine Uprava je raspisivala javni oglas za kupovinu poslovnog objekta u Banjaluci, koji je poništen, jer nije dostavljena nijedna prihvatljiva ponuda.

Nijedna prihvatljiva ponuda nije dostavljena ni kada je Uprava prošle godine raspisivala ponovni javni oglas za kupovinu poslovnog objekta u Banjaluci, pa je i on poništen.

U prethodnim godinama UIO je riješila smještaj radnika u novosagrađene objekte u regionalnim centrima Mostar, Tuzla i Sarajevo.

Inače, UIO BiH za zakup kancelarijskog prostora za smještaj službenika u Banjaluci mjesečno plaća 37.290 KM, što godišnje iznosi 447.480 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije