BiH

Nikolić i Vučić nisu podržali referendum o Danu RS

Nikolić i Vučić nisu podržali referendum o Danu RS
Nikolić i Vučić nisu podržali referendum o Danu RS

BEOGRAD - Predsjednik Srbije i premijer Tomislav Nikolić Aleksandar Vučić nisu pružili podršku, ali ni na koji način nisu željeli da utiču na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u RS povodom održavanja najavljenog referenduma o Danu Srpske.

"Srbija će, bez obzira na određene razlike u viđenjima situacije u regionu, uvek podržati srpski narod, građane RS i njene institucije", navodi se u zajedničkoj izjavi Nikolića i Vučića, koja je podijeljena novinarima ispred zgrade Predsjedništva, gdje je održan sastanak sa liderima RS.

U Beogradu je održan sastanak Nikolića i Vučića sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, premijerom Željkom Cvijanović, članom Predsjedništva BiH iz RS Mladenom Ivanićem i predsjedavajućim Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladenom Bosićem.

Navodi se da su se Nikolić i Vučić sastali sa najznačajnijim predstavnicima političkog živiota Republike Srpske.

Osnovna tema razgovora je, kako se navodi, bila očuvanje stabilnosti i mira u regionu.

Oni su istakli da je politika Srbije poštovanje teritorijalnog integriteta BiH kao i integriteta entiteta Republika Srpska.

Nikolić i Vučić su osudili organizovane napade koji iz pojedinih zemalja regiona stižu protiv Srbije i srpskog naroda, kao i licemjerno ćutanje i pravljenje lažnih simetrija i ravnoteža od strane značajnog dijela međunarodne zajednice.

Rerendum je najavljen za 25. setembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije