BiH

Njemačka zainteresovana za RS

Njemačka zainteresovana za RS
Njemačka zainteresovana za RS

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izrazio je tokom razgovora sa njemačkim ambsadorom u BiH Ulrike Marijom Knoc zainteresovanost za veliko učešće ove zemlje u investicijama i otvaranju radnih mjesta u Republici Srpskoj.

Bosić i Knoc su razmijenili mišljenje o trenutnoj situaciji u BiH i regionu, te razmotrili mogućnosti uključivanja Njemačke u stvaranje boljeg ekonomskog ambijenta u Republici Srpskoj i BiH, s obzirom da je ova zemlja motor ekonomskog razvoja Evrope.

"Mi, kao neko kome trebaju nova radna mjesta, otvaranje novih fabrika i ulagači, veoma samo zainteresovani za veliki udio NJemačke u budućnosti oko toga", rekao je Bosić.

Knocova je istakla da je fokus njemačke politike i rada Ambasade Njemačke u BiH na razvijanju ekonomske oblasti i privlačenju novih investicija u BiH.

 Govoreći o investicijama u BiH, ambasador je navela primjer uspješne ekonomsko-razvojne saradnje u opštinama Teslić, Tešanj i Žepče, koje su realizovane, zahvaljujući Društvu za međunarodnu saradnju /GIZ/, na osnovu koje su proglašene biznis zonama Evrope.

Prema njenom mišljenju, BiH ima dobar ekonomski potencijal i svima bi bilo bolje

ukoliko bi političke snage u zemlji pokazale samo dobru volju.

"U proteklim godinama imali smo čitav niz važnih investicija u Federaciji BiH i Republici Srpskoj. Privatnici se obrate ambasadama tek kad se pojavi neki problem, ali mi trenutno nismo suočeni sa tom situacijom", istakla je Knocova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije