BiH

Novac od turizma usmjeriti na obnovu

BANJALUKA - Vlada RS izmijenila je Uredbu o uslovima i kriterijumima za dodjelu namjenskih sredstava za razvoj turizma, tako da se dodijeljenja sredstva mogu koristiti za sanaciju štete izazvane poplavama u ovoj godini.

Donesenom Uredbom o izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima i kriterijumima za dodjelu namjenskih sredstava za razvoj turizma propisano je i da se namjenska sredstva za razvoj turizma dodjeljuju u skladu sa smjernicama iz Strategije razvoja turizma RS za period 2011 - 2020. godine.

Razlog donošenja uredbe je potreba da se određena rješenja, koja su se u primjeni pokazala kao nesvrsishodna, izmijene ili dopune da bi sprovođenje bilo efikasnije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Uredba je donesena i radi usklađivanja teksta važeće uredbe sa Planom Vlade RS za suzbijanje štetnih posljedica od poplava.

Ministri su juče usvojili i informaciju o dodjeli stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima, a ukupna finansijska sredstva koja su izdvojena za sportske stipendije u 2014. godini iznose 74.400 KM. Perspektivnim sportistima i sportistima sa invaliditetom namijenjeno je po 130 KM, a potencijalnim olimpijskim kandidatima - 200 KM.

Data je i saglasnost Ministarstvu uprave i lokalne samouprave za utrošak 250.000 KM na grantove udruženjima od javnog interesa za devet mjeseci ove godine. Boračkoj organizaciji RS dodijeljeno je 80.000 KM, Savezu logoraša RS 24.000, Republičkoj organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila 30.000, a Savezu organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida RS 24.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije