BiH

Novaković: BiH će se prije raspasti nego postati građanska zemlja

Novaković: BiH će se prije raspasti nego postati građanska zemlja
Novaković: BiH će se prije raspasti nego postati građanska zemlja

ISTOČNO SARAJEVO - BiH će se prije raspasti nego što će postati građanska zemlja po sitemu jedan čovjek - jedan glas, izjavio je Srni poslanik NDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Momčilo Novaković.

Komentarišući stav poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudina Mehmedovića da "strane sudije iz Ustavnog suda BiH mogu otići tek kada se u potpunosti vrati princip uređenja BiH kao građanske republike, po sistemu jedan čovjek - jedan glas", Novaković je rekao da je to utopija i da svi znaju, pa i Mehmedović da od toga nema ništa.

"Svima nama, pa i njima koji misle tako, jasno je da nikada neće biti stvorena takva BiH. Ona će se prije raspasti nego postati građanska", naglasio je Novaković, koji je potpredsjednik NDP-a.

On ističe da će strane sudije otići iz Ustavnog suda BiH kada bude donesen zakon o Ustavnom sudu, a ne kada bude stvorena zemlja po volji jednog naroda.

"Oni će otići onog momenta kada put ka EU bude zaustavljen zbog toga što su u institucijama BiH prisutni strani državljani, odnosno kad se od BiH bude tražilo da samostalno donosi odluke i u potpunosti odgovara za njih. Kada odu stranci iz BiH otićiće i sudije iz Ustavnog suda BiH, ako ne i prije", pojasnio je Novaković.

On je poručio da je za sve u BiH, pa i za Mehmedovića bolje da se to desi što prije i da tri naroda u BiH preuzmu punu odgovornost za dogovaranje o svojoj budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije