BiH

Novaković: Na rat pozivaju oni koji su bježali od njega

Novaković: Na rat pozivaju oni koji su bježali od njega
Foto: N.N. | Novaković: Na rat pozivaju oni koji su bježali od njega

SARAJEVO - Poslanik NDP-PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Momčilo Novaković smatra da je upravo parlament mjesto na kojem se treba razgovarati o svim pitanjima sviđala se ona nekome ili ne.

Na taj način je prokomentirao činjenicu da danas nije bilo kvoruma za održavanje sjednice Doma na kojoj se trebalo razgovarati o "ratnohuškatorskim izjavama predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjedanika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića".

"I do sada smo raspravljali o temama koje se nekome nisu sviđale, a nekome jesu, tokom rasprave o mnogim temama neki bi izašli sa sjednice, a ne bi ni došli, ali ovo je mjesto gdje se treba razgovarati o krupnim i teškim pitanjima kao što je trebao biti danas", stav je Novakovića.

Mišljenja je da je danas bila prilika da se iznesu stavovi prema stanju u BiH kada je u pitanju podizanje tenzija ili prijetnje ratom.

"Ratom prijete oni koji su bježali od rata, oni koji nisu bili u ratu jer da jesu bili u ratu ne bi prijetili i odapinjali ove strijele nego bi stajali pred Vladom Federacije BiH ili Vladom Republike Srpske", zaključio je Novaković.

Inicijativu za ovu sjednicu podnio je Klub Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a hitnu sjednicu sazvao je predsjedavajući Doma Mladen Bosić (Srpska demokratska stranka - SDS), a sve uz obrazloženje da su Izetbegovićeve izjave o proizvodnji oružja u BiH "ratnohuškačke".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije