BiH

Novalić i Ji: Zakon o akcizama bio bi podsticaj ekonomskom napretku BiH

Novalić i Ji: Zakon o akcizama bio bi podsticaj ekonomskom napretku BiH
Foto: Vlada FBiH | Novalić i Ji: Zakon o akcizama bio bi podsticaj ekonomskom napretku BiH

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Ji konstatovali su danas u Sarajevu da bi usvajanje izmjena Zakona o akcizama bio podsticaj daljem ekonomskom napretku BiH.

Iz Vlade FBiH saopšteno je da je Novalić upoznao Jia o sprovođenju mjera iz Reformske agende koje su stalno u fokusu djelovanja federalne Vlade.

Prema riječima federalnog premijera, budući da su ekonomski rast i povećanje broja zaposlenih rezultat dosadašnjih reformi, federalna Vlada će do kraja mandata nastojati da sprovodi ostale mjere iz Reformske agende.

Prioriteti budućeg djelovanja su utvrđivanje reformskih i socijalnih zakona, te podrška programima ekonomskog razvoja.

Kada je riječ o izmjenama Zakona o akcizama, Novalić je istakao da je to jedan od glavnih izvora finansiranja velikih infrastrukturnih projekata.

Novalić je rekao da će, osim ekonomskog rasta, federalna Vlada i dalje biti usmjerena na borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Sagovornici su razgovarali i o dubinskoj analizi stanja u "BH telekomu" i "HT eronetu".

Tom analizom bila bi procijenjena stvarna vrijednost ovih kompanija i određeni pravci koje bi trebalo slijediti u daljem poslovanju, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije