BiH

Nove smjene: Panić ostaje bez fotelje u PZ "Banjaluka"

Nove smjene: Panić ostaje bez fotelje u PZ "Banjaluka"
Foto: N.N. | Nove smjene: Panić ostaje bez fotelje u PZ "Banjaluka"

BANJALUKA - Saša Panić, direktor Poslovne zone "Banjaluka", koji je kadar DNS-a, biće do kraja sedmice smijenjen s te funkcije, saznaju "Nezavisne" od izvora bliskog DNS-u.

Ovo je još jedna u nizu smjena koje se dešavaju posljednjih nekoliko dana.

Odluka da budu smijenjeni neki od čelnih ljudi u javnim ustanovama i preduzećima u RS donesena je zbog izdaje koalicije tokom predizborne kampanje.

"Panić, koji je ujedno i potpredsjednik Skupštine opštine Laktaši, biće smijenjen s mjesta direktora PZ 'Banjaluka', ali ne i s pozicije u SO Laktaši", tvrdi naš izvor.

Od Panića juče nismo uspjeli dobiti komentar, jer se nije javljao na telefon.

Osim njega, u narednih nekoliko dana bez fotelje će, kako saznajemo, ostati i Novo Grujić, direktor Regionalne deponije Banjaluka "Depot".

Podsjetimo, najprije je u Kotor Varošu smijenjena Daliborka Kerezović-Damjanović (DNS), direktorica Šumskog gazdinstva "Vrbanja", zatim je bez funkcije ostao i njen stranački kolega, direktor Rudnika i termoelektrane (RiTE) Ugljevik Đorđe Popović, a bez direktorskog mjesta bi mogao ostati i Nenad Nešić, v.d. direktora "Puteva RS".

U Socijalističkoj partiji, kako smo saznali, bez fotelje bi uskoro mogao ostati Risto Marić, direktor "Šuma RS".

Koalicija SNSD-a, DNS-a i SP-a još nije dala zvaničnu odluku ko će biti smijenjen.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, nedavno je rekao da postoje pojedinci koji nisu radili u interesu koalicije.

"Neki su radili direktno protiv koalicije, a pripadaju nekim od naših koalicionih partnera. Narednih dana ćemo to da ispitamo. Niko neće biti zaštićen niti oslobođen odgovornosti", rekao je Dodik.

On je tada dodao da poštuje Marka Pavića, lidera DNS-a, ali da je oko njega bilo mangupa koji su tokom kampanje radili direktno za drugu stranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije