BiH

Nović: Potreban konsenzus, Tadić: Nismo Dodikovo žrtveno janje

Nović: Potreban konsenzus, Tadić: Nismo Dodikovo žrtveno janje
Nović: Potreban konsenzus, Tadić: Nismo Dodikovo žrtveno janje

SARAJEVO - Sredoje Nović, (SNSD) delegat u Domu naroda BiH, rekao je danas da su stvari jasne kada je riječ o referendumu u RS i da bi trebala da postoji apsolutna politička volja svih struktura unutar RS.

Komentarišući najavu predsjednika Repulike Srpske, Milorada Dodika, da će se na referendum ići tek onda kada se dobije podrška Saveza za promjene, Nović je rekao da se samo tako može garantovati uspjeh referenduma.

Ognjen Tadić (SDS), predsjedavajući Doma naroda BiH, rekao je da iza toga "stoji činjenica da je Dodik otvorio previše političkih pitanja sa kojima ne zna sada šta da radi".

"Dodik pokušava da odgovornost za rješavanje političkih pitanja koja nisu drugi pokretali prebaci na drugog ne bi li se on lično spasio.To nije ništa novo. Tako je RS mnoge probleme preuzela na svoja leđa a niti ima kakve koristi od toga, niti ih je ona pravila. Pravio ih je Dodik. Nismo njegovo žrtveno janje za njegovu politiku. On mora sam, znajući da ima većinu, da kaže da li stoji iza svojih političkih poteza", naveo je Tadić.

On je dodao da je Savez za promjene rekao što je imao reći o tome, i o sadržini pitanja i o načinu na koji se sve to radi i o rizicima za RS.

"Izgleda da se Dodik tek sad sjetio da bi trebalo da se pita šta dan poslije", zaključio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije