BiH

Novoimenovani direktor IDDEEA u sukobu interesa

Novoimenovani direktor IDDEEA u sukobu interesa
Novoimenovani direktor IDDEEA u sukobu interesa

SARAJEVO - Savjet ministara BiH imenovao je juče za direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH Arifa Nanića, iako je u sukobu interesa.

Iz Savjeta ministara je saopšteno da su usvojili izvještaj Ministarstva civilnih poslova o sprovedenom postupku za izbor direktora IDDEEA i za direktora imenovali Nanića, kao najboljeg kandidata nakon sprovedene procedure javnog konkursa.

"Savjet ministara je 28. marta imenovao Nanića za vršioca dužnosti direktora IDDEEA, iako prethodno nije podnio ostavku na mjesto člana Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, niti ga je Parlament, koji ga je ranije imenovao, razriješio sa te funkcije", piše Glas Srpske.

Funkcija članova Kancelarije za razmatranje žalbi, prema Zakonu o javnim nabavkama BiH, nespojiva je s bilo kojom drugom dužnosti.

Nanić se tako našao u sukobu interesa, a prema nezvaničnim informacijama Glasa Srpske, na ekspresnom imenovanju, uprkos sukobu sa zakonom, insistirala je SDA, da bi putem njega blokirali gradnju zgrade u Banjaluci u kojoj bi bilo sjedište IDDEEA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije