BiH

O direktoru RAK-a tek u septembru

O direktoru RAK-a tek u septembru
O direktoru RAK-a tek u septembru

SARAJEVO - Sjednica Vijeća ministara BiH, koja je bila zakazana za sutra, odgođena je za srijedu, 3. septembra.

Iz Vijeća ministara danas je saopšteno da je sjednica, na kojoj je trebalo da bude razmatrano i potvrđivanje imenovanja direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK), odgođena zbog nedostatka nacionalnog kvoruma.

Nezvanično, sjednici zakazanoj za sutra ne mogu prisustvovati srpski ministri u Vijeću ministara. Osim potvrđivanja imenovanja direktora RAK-a, na dnevnom redu odgođene sjednice su i informacije o isteku mandata rukovodilaca u desetak bh. institucija, kao i prijedlog imenovanja nove uprave Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA).

Vijeće RAK-a već je upozorilo Vijeće ministara da je probilo zakonski rok po kojem su se o potvrđivanju imenovanja direktora ove agencije trebali izjasniti do 11. jula. Nakon završene konkursne procedure Vijeće RAK-a jednoglasno je za generalnog direktora Agencije predložilo Srđana Rajčevića, ali ga ministri još nisu potvrdili jer na dvije ranije održane sjednice Vijeća ministara nije bilo političke saglasnosti  o ovom i ostalim imenovanjima.

Na čelu RAK-a je vršilac dužnosti direktora Kemal Huseinović, kojem je mandat istekao krajem 2007. godine.

Osvrćući se na izbor direktora RAK-a, Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS, rekao je da politički krugovi u Sarajevu pokušavaju maksimalno produžiti nelegalan ostanak Kemala Huseinovića na čelu Agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije