BiH

Obilježavanje Dana Republike Srpske u Austriji

Obilježavanje Dana Republike Srpske u Austriji
Obilježavanje Dana Republike Srpske u Austriji

BEČ - Šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović rekao je da bi u ovoj godini trebalo da budu organizovane manifestacije u austrijskim gradovima povodom obilježavanja Dana Republike Srpske.

"Planirali smo da tokom čitave godine u Austriji organizujemo manifestacije iz oblasti kulture kao znak sjećanja na 9. januar 1992. godine – dan kada je rođena Republika Srpska. To bi trebalo da budu Dani Republike Srpske u Austriji", naveo je Filipović.

On je istakao da će manifestacije biti održane uz pokroviteljstvo Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

"Predvidjeli smo gostovanja pozorišta iz Republike Srpske u austrijskim gradovima, književne večeri, koncerte i druge manifestacije. Naša dijaspora je više nego zaniteresovana da podrži ove aktivnosti", naveo je Filipović i istakao da će na sve događaje biti pozvani predstavnici institucija Austrije.

On je naglasio da su turistički potencijali Republike Srpske prezentovani na Sajmu turizma koji je održan u Beču od 12. do 15. januara.

"To je najveći sajam turizma u centralnoj Evropi. Prema podacima Turističke organizacije Republike Srpske, broj turista iz Austrije koji posjećuju Srpsku je u posljednjih godinu dana povećan za 15 odsto, što je veoma značajno", kaže Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije