Objavljen popis kineskih proizvoda u BiH opasnih po zdravlje!

Srna - 19.09.2012 17:59
Objavljen popis kineskih proizvoda u BiH opasnih po zdravlje!

BRČKO - Agencija za nadzor nad tržištem BiH objavila je popis proizvoda kineskog porijekla koji su zbog lošeg hemijskog i fizičkog uticaja opasni po zdravlje, saopštilo je danas Udruženje za zaštitu potrošača distrikta Brčko.

Potrošači se upozoravaju na nekoliko vrsta dječijih igračaka, kozmetike i električnih uređaja koji mogu biti opasni po zdravlje i život korisnika.

Predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača distrikta Šukrija Dupčanin rekao je da je ovo udruženje do sada izvršilo niz provjera ispravnosti deklaracija i proizvoda, te su u nekoliko slučajeva i prisilili proizvođače i distributere da neispravne proizvode povuku iz prodaje.

On je pozvao građane da Udruženju prijave svaki proizvod za koji utvrde da nije u skladu sa deklaracijom, ili da je sumnjivog kvaliteta.

"Mi ćemo sve takve prijave provjeriti i, ako se utvrdi da ima nepravilnosti, pozvaćemo proizvođača ili dobavljača da takvu robu povuku iz prodaje, a kupcima isplate odštetu", rekao je Dupčanin.

Spisak ovih proizvoda može se vidjeti na internet-stranici Agencije www.annt.gov.ba.

Direktan link do Biltena o nesigurnim proizvodima na području BiH nalazi se ovdje:

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Planirali terorističke napade na institucije RS!

  06.05.2015 20:09 - Dragan Sladojević

  BANJALUKA, PRNJAVOR - Pripadnici MUP-a RS izvršili su danas pretrese u više gradova i uhapsili desetine osoba, osumnjičenih da nabavljaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i drugu vojnu opremu s ciljem izvođenja terorističkih akata na institucije RS i predstavnike tih institucija!

 • Crnadak na konferenciji u Briselu

  06.05.2015 19:38 - Srna

  SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak poručio je u Briselu da su dobrosusjedski i regionalni odnosi jedni od prioriteta Ministarstva na čijem je čelu.

 • Kormak: Korupcija uništava napredak

  06.05.2015 19:28 - E. Skokić

  TUZLA - Morin Kormak, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, održala je predavanje na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, gdje je konstatovala kako je BiH pružena nova šansa da napravi pozitivne pomake.

 • Terorizam najozbiljniji izazov pred BiH

  06.05.2015 19:13 - D. Šajinović

  BANJALUKA - Vlasti RS daju snažnu podršku evropskoj inicijativi za BiH uz nužnost decentralizovane federalne strukture BiH, a najozbiljniji izazov koji se nalazi pred BiH je terorizam.

 • Stevanović: Iz GŠ VRS nije bilo naređenja da se vrše zločini

  06.05.2015 18:12 - Srna

  HAG - Iz Glavnog štaba Vojske Republike Srpske u julu 1995. godine nije izdato naređenje da budu počinjeni zločini, rekao je pred Haškim sudom glavni šifrant u Puku veze pri Glavnom štabu Tihomir Stevanović.

 • Kuljančić veliča teroristu i napad u Zvorniku

  06.05.2015 17:48 - N.N.

  VLASENICA - Vehabija Mehmed Kuljančić iz Vlasenice napisao je na svom Facebook profilu da stoji uz teroristu Nerdina Ibrića koji je izvršio teroristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i ubio policajca Dragana Đurića, a ranio dvojicu njegovih kolega.

 • SDA traži da vlast Srpske poštuje zastavu sa ljiljanima

  06.05.2015 16:27 - Srna

  SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) "najoštrije osuđuje čin pripadnika Stanice javne bezbjednosti Gradiška" koji su priveli na saslušanje četiri lica zbog isticanja zastave Republike BiH.

 • Kormak: Sloboda medija nužna za uspješnu budućnost BiH

  06.05.2015 14:58 - Fena

  TUZLA - Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Morin Kormak danas je posjetila Univerzitet u Tuzli, gdje je za studente na Filozofskom fakultetu održala predavanje o temi slobode štampe.

 • Petrović: Borba protiv fašizma ne smije stati

  06.05.2015 14:48 - Srna

  BANJALUKA - Borba protiv fašizma ne smije stati ni na praktičnom ni na simboličkom planu, a Mladi socijaldemokrati /MSD/ uvijek će biti dio te borbe, rekao je predsjednik MSD Dušan Petrović.

 • Dokazi o liječenju silovane Srpkinje

  06.05.2015 14:23 - Srna

  SARAJEVO - Na suđenju Adilu Vojiću i Bekiru Mešiću, optuženim da su u noći između 1. i 2. maja 1994. godine u Bihaću silovali Srpkinju, te natjerali i drugu osobu da je seksualno zlostavlja, Tužilaštvo BiH je uložilo dokaze o liječenju žene, zaštićenog svjedoka.

 • Dodik: Terorizam ozbiljan izazov pred kojim je BiH

  06.05.2015 14:10 - Agencije

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naveo je u pismu upućenom generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu da je terorizam kao ozbiljan izazov pred kojim se našla BiH tragično pokazao lice 27. aprila u smrtonosnom napadu radikalnog islamiste na policiju Republike Srpske u Zvorniku.

 • Pojačana bezbjednost i u Imigracionom centru

  06.05.2015 13:38 - Srna

  SARAJEVO - Služba za poslove sa strancima BiH podigla je bezbjednosni aspekt na najviši stepen i pojačala kontrole u svim terenskim centrima, potvrdio je Srni zamjenik direktora ove službe Izet Nizam.

 • Cvijanović: Za borbu protiv terorizma potrebno partnerstvo u BiH

  06.05.2015 12:55 - Srna

  BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Republika Srpska svjesna da terorizam danas predstavlja globalnu prijetnju, ali da je za borbu neophodno apsolutno partnerstvo u okviru BiH.

 • Balić negirao krivicu za zločine nad Srbima

  06.05.2015 12:28 - Srna

  SARAJEVO - Nekadašnji pripadnik Armije RBiH Redžo Balić danas se pred Sudom BiH izjasnio da nije kriv za ratni zločin protiv srpskih civila u opštini Konjic.

 • Izvještaj Savjetu bezbjednosti: RS podržava inicijativu EU

  06.05.2015 12:21 - Srna

  BANJALUK - Savjetu bezbjednosti UN upućen je 13. Izvještaj Republike Srpske, u kojem Vlada izražava svoje viđenje pitanja koja se nalaze pred BiH i poseban akcenat se stavlja na snažnu podršku Vlade novoj inicijativi EU za BiH, kao i na nužnost decentralizovane federalne strukture BiH.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.