BiH

Od svih zemalja na svijetu, građani u BiH najnezadovoljniji vlašću

Od svih zemalja na svijetu, građani u BiH najnezadovoljniji vlašću
Od svih zemalja na svijetu, građani u BiH najnezadovoljniji vlašću

VAŠINGTON - Vlasti u BiH imaju najmanju podršku svog stanovništva među ostalim zemljama svijeta, pokazalo je istraživanje američke agencije "Galup".

Kako navode iz "Galupa", samo osam odsto ispitanih u BiH podržava vlast i njene vođe, a ova zemlja imala je najviši rejting stanovništva kada je u pitanju broj negativnih poena upućenih vlastima.

Čak 91 odsto stanovništva u BiH smatra da je korupcija najraširenija među vlastima /drugi na listi/, dok je stopa nezaposlenosti čak 27 odsto /odmah iza Grčke sa 27,3 odsto/.

Osim nezaposlenosti, istraživanje je pokazalo da su veliki problemi u BiH i duboke etničke tenzije koje su prisutne u ovoj zemlji dvije decenije nakon rata, gdje se, ne samo vlasti i mediji, nego i škole razdvajaju na osnovu etničke pripadnosti.

Na listi od 12 zemalja, čiji su stanovnici najnezadovoljniji svojim vladama, iza BiH, slijede Bugarska, Grčka, Češka, Moldavija, Pakistan, Peru, Rumunija, Kostarika, Jamajka, Portugal i Španija.

Američka kompanija za istraživanje "Galup" napravila je studiju u kojoj je nastojala otkriti koje su to zemlje u svijetu najnezadovoljnije svojim vladama i pri tome istražila različite elemente poput korupcije, nezaposlenosti, te činjenice u kolikoj mjeri stanovnici svih zemalja podržavaju svoje vođe na vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije