BiH

Odlučno protiv terorizma

Odlučno protiv terorizma
Odlučno protiv terorizma

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić informisao je delegaciju OEBS-a, na čelu sa predsjedavajućim ove organizacije Ivicom Dačićem, o tome da je Savjet ministara BiH donio niz zaključaka kojim je izraženo opredjeljenje za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Zvizdić je upoznao Dačića o političkoj situaciji u BiH, a posebno se osvrnuo na jučerašnji napad na Policijsku stanicu u Zvorniku, navodeći da je BiH odlučna da se bori protiv terorizma i da je već usvojila značajnu legislativu po ovom pitanju, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Zvizdić se osvrnuo i na novu inicijativu EU, te izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da jedan od susjeda, Srbija, predsjedava OEBS-om u 2015, a da će BiH preuzeti predsjedavanje Savjetom Evrope u maju ove godine.

On je naglasio da podržava prioritete koje Srbija ima u toku predsjedavanja OEBS-om i naveo prioritete koje će BiH imati tokom predsjedavanja Savjetom Evrope, izražavajući zadovoljstvo što će dvije zemlje zapadnog Balkana predsjedavati regionalnim organizacijama od velikog značaja.

Predsjedavajući OEBS-a Ivica Dačić čestitao je Zvizdiću na izboru za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i rekao da su za Srbiju izuzetno važni dobri odnosi sa BiH.

Dačić, koji je ministar inostranih poslova Srbije, rekao je da se zalaže za što brži ulazak Srbije i BiH u EU, te da će i u narednom periodu raditi na jačanju regionalne saradnje u okviru regionalnih projekata.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno jačati stabilnost obje zemlje i da je neophodno poboljšati kvalitet razmjene obavještajno-bezbjednosnih podataka na nivou regiona.

Dogovoreni su i zajednički projekti tokom predsjedavanja OEBS-om i Savjetom Evrope.

Zvizdić je pozvao Dačića na ceremoniju preuzimanja predsjedavanja Savjeta Evrope u Briselu 19. maja.

Današnjem sastanku prisustvovao je i šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije