BiH

Odobrena projekcija budžeta Parlamentarne skupštine za 2016.

Odobrena projekcija budžeta Parlamentarne skupštine za 2016.
Odobrena projekcija budžeta Parlamentarne skupštine za 2016.

SARAJEVO - Zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH za administrativne poslove upoznala se danas sa Polugodišnjim izvještajem o izvršenju budžeta Parlamentarne skupštine BiH za prvo polugodište ove godine i odobrila Projekciju budžeta ovog parlamenta za 2016. godinu.

Usvojen je izvještaj Kancelarije za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji Parlamentarne skupštine BiH za 2014. godinu i zaključci sa sastanka kolegijuma Zajedničke komisije za administrativne poslove, komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma i Doma naroda, te Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da je usvojen izvještaj Jedinice za unutrašnju reviziju o datim preporukama u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Podržan je Finansijski plan i program za 2016. godinu Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH.

Komisija se upoznala sa informacijom o najavi unutrašnje revizije – "Implementacija datih preporuka Kancelarije za reviziju institucija BiH u izvještaju o finansijskoj reviziji Parlamentarne skupštine BiH za 2014. godinu".

Verifikovana su rješenja i odluke koje je donio Kolegijum ili predsjedavajući Zajedničke komisije u skladu važećim aktima i propisima, a odnose se na statusna pitanja poslanika i delegata Parlamentarne supštine BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije